Lapsi leikkimässä sormiväreillä

Palvelumme

Kauttamme löydät arvioituja ja tehtäväänsä valmennettuja sijaisperheitä niin lyhyt- kuin pidempiaikaisiin sijoituksiin sekä tukiperhetoimintaan. Toteutamme myös räätälöityjä koulutus- ja konsultaatiopalveluita kuntanne tarpeisiin.

Vahvasti tuettu sijoitus

Lastensuojelun perhehoito on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka eivät voi omista tai perheensä ongelmista johtuen asua omassa kodissaan, vaan tarvitsevat sijaisperheen, jossa saavat hoitoa, turvaa ja huolenpitoa. Perhehoitokumppaneiden (PKS) vahvasti tuetun sijoituksen piirissä olevat lapset tai nuoret ovat pääsääntöisesti huostaan otettuja ja heidän perhehoitonsa tarve on yleensä pidempiaikainen.

Lue lisää 

Lapsen/nuoren kuntouttava sijoitus

Kuntouttava sijoitus on lapsen tai nuoren ja hänen perheensä erityistarpeisiin suunnattu kestoltaan sovittu kuntouttava jakso, jonka aikana lapsi tai nuori on sijoitettuna sijaisperheeseen. Lapsen kuntouttavan sijoituksen aikana työskennellään lapsen ja hänen perheensä kanssa tavoitteellisesti ja muutosta vahvistaen. Työskentely on tiivistä, pitkäjänteistä ja prosessinomaista, ja sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä lapsen vanhempien, perhehoitajien ja kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Lue lisää 

Lyhytaikainen sijoitus

Lyhytaikaisessa tai kiireellisessä sijoituksessa lapsi tai nuori tarvitsee sijaisperheen yleensä lyhyellä varoitusajalla. Kiireellinen sijoitus voi tapahtua mihin vuorokaudenaikaan tahansa, sillä Perhehoitokumppaneiden (PKS) ammatillinen päivystys palvelee 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Sijoitus voidaan tehdä myös lastensuojelun avohuollon tukitoimena. Lapsi tai nuori voi tarvittaessa viipyä PKS:n sijaisperheessä niin pitkään kuin hänen tai hänen perheensä tilanteen selvittäminen sitä vaatii.

Lue lisää 

Vanhemman ja lapsen kuntouttava sijoitus

Vanhemman ja lapsen kuntouttavassa perhesijoituksessa erityistä ja jokapäiväistä konkreettista tukea tarvitseva raskaana oleva äiti tai vanhempi/vanhemmat lapsineen sijoitetaan perhehoitoon sijaisperheeseen. Sijoituksen pituus riippuu täysin tilanteesta ja voi tapahtua kriisitilanteessa kiireellisesti tai suunnitelmallisesti esimerkiksi alkaen ennen lapsen syntymää.

Lue lisää 

Tuki- ja lomitusperhe

Tuki- tai lomitusperheessä vieraileva lapsi asuu omien vanhempiensa luona tai sijaisperheessä, mutta käy säännöllisesti ja ennalta sovitusti tukivierailuilla PKS:n tuki- tai lomitusperheessä. Pääsääntöisesti tukivierailuja on kerran kuukaudessa viikonlopun verran, mutta lapsi voi vierailla tuki- tai lomitusperheessä myös lomien aikana. Tukiperheellä pyritään tukemaan vanhempien jaksamista tai mahdollistamaan sijaisperheelle tilaisuus pitää lomaa ja virkistäytyä.

Lue lisää 

Koulutuspalvelut

Toimintamme aikana meille on kerääntynyt lastensuojelutyöstä valtavasti kokemusta sekä näkemystä siihen, kuinka saada aikaan vaikuttavaa ja kustannustehokasta palvelua turvallisesti. Tarjoamme emoyhtiömme Avosylin yhtymän kautta useita erilaisia koulutuspalveluita; laajemmista kehittämisprosesseista ammattilaisten ja perhehoitajien täydennyskoulutuspäiviin.

Lue lisää