Lyhytaikainen tai kiireellinen sijoitus

Lyhytaikaisessa tai kiireellisessä sijoituksessa sijaisperhettä tarvitaan melko lyhyellä varoitusajalla.

Kiireellinen sijoitus voi tapahtua kauttamme mihin vuorokaudenaikaan tahansa, sillä ammatillinen päivystyksemme palvelee 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Sijoitus voidaan tehdä kiireellisesti myös avohuollon tukitoimena. Lapsi tai nuori voi tarvittaessa viipyä PKS:n sijaisperheessä niin pitkään kuin tilanteen selvittäminen sitä vaatii.

Sijoituksen aikana tarjoamme perheelle ja lapselle vahvan tuen lapsen läheisverkosto huomioiden. Myös perheterapeutin, psykologin, kriisityöntekijän tai psykiatrin konsultaatio on mahdollinen tilanteen niin vaatiessa.

PKS:n sosiaalityöntekijä tuottaa tietoa lapsen tilanteesta yhdessä perhehoitajan kanssa, jotta lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä voi tehdä suunnitelmaa ja arvioida lapsen ja hänen perheensä jatkossa tarvitsemia tukitoimia sekä kotiutumisen mahdollisuutta.

Lyhytaikaisen tai kiireellisen sijoituksen jälkeen lapsi palaa takasin kotiinsa omien vanhempiensa luokse tai siirtyy pitkäaikaiseen sijaishuolto­paikkaan. Joissakin tapauksissa lyhytaikaisena perheenä toiminut perhe voi jatkaa lapsen sijoituspaikkana jatkossakin, mikäli se vastaa lapsen tarpeita ja on lapsen edun mukaista. Tämä arvioidaan aina lasten asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa yhdessä.

Sijoituspyynnöt

Sijoituspuhelin palvelee klo 9-15

044 565 3104

Päivystysnumero virka-ajan ulkopuolella 040 574 5112