Lapselle

Periaatteemme on arvostaa lasta omana itsenään. Jokainen lapsi on tärkeä.

Perhehoitokumppanit Suomessa Oy eli PKS vastaa perhehoitoperheesi tukemisesta sijoituksen ajan. Meidän mielestämme perhehoidon pitää olla sinulle turvallista. Siksi arvioimme perhehoitajaksi aikovat perheet huolella.

Muutto uuteen perheeseen on iso muutos sinulle ja läheisillesi. Ennen kuin muutat tulevaan sijaisperheeseesi, pyrimme siihen, että sinä ja vanhempasi saatte tietoa tulevasta sijaisperheestäsi ja mahdollisuuden tavata heitä ennen perheeseen muuttoa, mikäli se on mahdollista. Perhehoitajien lisäksi myös työntekijämme auttavat sinua kaikissa niissä asioissa ja tunteissa, joita muutto sijaisperheeseen tuo tullessaan.

Meille on tärkeää, että sinusta huolehditaan ja tunnet, että sinua kohdellaan reilusti ja tasa-arvioisesti. Meille on tärkeä, että saat tukea ja sinulla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä turvassa. Periaatteemme on arvostaa lasta omana itsenään. Jokainen lapsi on tärkeä.

PKS:n työntekijä käy sijoituksesi aikana perhehoitajien luona säännöllisesti ja tapaa myös sinua. Perhehoidon ohjaajamme työskentelevät kaikkien perheessä olevien lasten kanssa. Haluamme varmistaa, että saat tarvitsemasi avun.

Asioistasi vastaava kunnan sosiaalityöntekijä huolehtii asiakassuunnitelmastasi ja tekee tarvittavat päätökset ja järjestää tukeasi. Voit aina halutessasi olla yhteydessä omaan sosiaalityöntekijääsi.

Sinulla on oikeus kertoa omat mielipiteesi ja ajatuksesi. Tehtävämme on auttaa ja tukea sinua ilmaisemaan omat mielipiteesi erilaisissa tilanteissa ja toimimaan aktiivisesti omissa asioissasi. Huolehdimme siitä, että saat apua, jos koet kiusaamista tai sinua muutoin vahingoitetaan. Sinulla on oikeus tehdä valitus, jos et ole tyytyväinen perhehoitoon tai PKS:n henkilökunnan toimintaan. Sinua kuunnellaan ja viestisi otetaan vakavasti.

Meidän tehtäviimme kuuluu tukea sinun, vanhempiesi ja sinulle läheisten ihmisten yhteydenpitoa ja tapaamisia asiakassuunnitelmassa sovitulla tavalla. Perhehoitajamme ja työntekijämme kuuntelevat ja ymmärtävät perheeseesi liittyviä tunteita ja toiveita ja auttavat sinua muistojen ja sinulle tärkeiden asioiden säilyttämisessä.

Toimintaa lapsille ja läheisille

"Kaikki ottivat toisensa mukaan peleihin. Yllätyin positiivisesti siitä, miten avoimia kaikki olivat."

Leirejä ja tapahtumia

Järjestämme erilaisia tapahtumia ja perhepäiviä, mihin vanhempasi ja läheisesi ovat tervetulleita.

"Leiri oli aivan mahtava. Kaikki ottivat toisensa mukaan peleihin. Yllätyin positiivisesti siitä, miten avoimia kaikki olivat."

"Hyvää tässä leirissä oli kaikki! Täällä sai paljon uusia kavereita ja ruokaa."

"Vanhojen tuttujen jälleen näkeminen ja kavereiden kanssa oleminen. Hyvä ruoka ja riittävästi tehtävää. Jälkiruoka oli hyvää."

Mukavaa yhdessäoloa

PKS:llä on lapsille ja nuorille toimintaa, mikä mahdollistaa vertaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa.

”Pidin työpajoista ja oikeestaan kaikki oli kivaa… Se oli tosi kiva ku tänne tuli brittejäkin. Kansainvälisyys on tosi kiva juttu ja on tosi kiva et tällasii sijoitetuille tarkoitettuja leirejä järjestetään. Kiitos paljon kivasta leiristä!”

”Ohjaajan tapaamisilla käydään tarpeellisia asioita läpi”

”Ohjaajan tapaamiset ovat auttaneet tajuamaan, mikä oma elämäntilanne on ja mihin on tulevaisuudessa menossa.”

”PKS:n tuki on ollut tarpeellista ja se on auttanut erityisesti itsenäistymisvaiheessa”.

”PKS:n tapahtumissa on mukavaa yhdessäoloa.”

Sitkeät Sissit

Sitkeät Sissit on PKS:n sijaisperheissä asuvista vähintään kolmetoistavuotiaista nuorista koostuva ryhmä, joka on mukana kehittämässä PKS:n palveluja ja lastensuojelua yleensä tuomalla työskentelyyn nuorten asiantuntijuuden. Ryhmä aloitti toimintansa vuonna 2013. Sitkeät Sissit ovat muun muassa toteuttaneet PKS:n lapsille ja nuorille suunnatun perhehoidon kyselyn, osallistuneet THL:n lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan, tehneet oman kirjasen, pohtineet erilaisia perhehoidon teemoja, järjestäneet koulutuspäivän PKS:n työntekijöille ja suunnitelleet nuorten leirejä. Sitkeät Sissit on osa valtakunnallista nuorten kehittäjäryhmien verkostoa.