Tuki- ja lomitusperhe

Antamalla aikaasi voit muuttaa maailmaa

 

Moni lapsi elää perheessä, jolla ei ole omia tukiverkostoja. Vanhemmat saattavat uupua, kun lähipiirissä ei ole ketään, keneltä apua voisi pyytää. Yksi tukiperheviikonloppu kuukaudessa voi vaikuttaa merkittävästi lasten ja heidän perheidensä hyvinvointiin. Perheesi voi siis todella auttaa muuttamaan maailmaa!

Mikä tukiperhe on?

Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, jotka ottavat tukea tarvitsevan lapsen tai lapset mukaan omaan arkeensa pääsääntöisesti yhden viikonlopun ajaksi kerran kuukaudessa. Lisäksi lapsi voi vierailla tukiperheessä esimerkiksi lomien aikana.

Tukiperheillä on iso merkitys lasten ja heidän perheidensä arjessa: vanhemmat saavat omaa aikaa ja mahdollisuuden lepoon ja virkistäytymiseen. Lapselle tukivierailut antavat uusia kokemuksia ja mahdollisuuden luoda myönteisiä ja merkittäviä suhteita kodin ulkopuolisiin henkilöihin. Tuki- tai lomitusperheenä toimiminen rikastuttaa myös oman perheen elämää monin tavoin: moni tukiperhe on kokenut, että läsnäolo ja yhteinen tekeminen on lisääntynyt myös omien perheenjäsenten kesken.

Kuka voi hakeutua tukiperheeksi?

Emme vaadi tukiperheiltä ihmeitä – aivan tavallinen arki ja läsnäolo riittää. Toivomme toimintaan mukaan kaikenlaisia perheitä; kahden aikuisen perheitä, yhden aikuisen perheitä, lapsiperheitä, perheitä joissa ei ole lapsia, perheitä joissa on lemmikkieläimiä, perheitä joihin voi tulla vaikka olisi allerginen, uusperheitä, monikulttuurisia perheitä - sillä myös lasten tarpeet ja toiveet ovat hyvin erilaisia. Tärkeintä on avoin ja avarakatseinen suhtautuminen erilaisiin ihmisiin ja elämäntilanteisiin, sekä kyky tehdä yhteistyötä perheiden ja viranomaisverkoston kanssa. Tukiperheitä tarvitaan kaikkialla Suomessa!

Tuemme tehtävässä

Meille on tärkeää, että tukiperheet eivät jää tärkeässä tehtävässään yksin. Jokaisella tukiperheellä on oma nimetty PKS:n työntekijä, joka on tukisuhteen alettua säännöllisesti yhteydessä tukiperheeseen ja mukana tarvittavissa palavereissa. Tarjoamme kaikille perheillemme 24h puhelinpäivystyksen – työntekijämme on aina tavoitettavissa, myös viikonloppuisin. Tukiperheille maksetaan kilpailukykyinen palkkio ja kulukorvaus.

Mikä lomitusperhe on?

PKS:n kautta on mahdollista ryhtyä myös lomitusperheeksi. Lomituksesta puhutaan silloin, kun lapsi on huostaanotettu ja asuu sijaisperheessä. Lomitusviikonloppu tarjoaa sijaisperheen vanhemmille mahdollisuuden lakisääteiseen vapaaseen. Lomitusperheet omalta osaltaan mahdollistavat sen, että mahdollisimman moni huostaanotettu lapsi voi asua perheessä.

Tuki- ja lomitusperheiden arviointi ja valmennus

Käymme kaikkien tukiperheidemme kanssa läpi yhteisen arviointi- ja valmennusprosessin, jonka aikana pohdimme yhdessä tukiperheenä toimimisen eri puolia, perheenne valmiuksia, vahvuuksia ja myös sitä, millainen lapsi tai lapset juuri teidän arkeenne voisi tulla mukaan. Arviointi- ja valmennusprosessiimme kuuluu perhekohtaisia tapaamisia, sekä muiden tukiperheiden kanssa yhteinen tuki- ja lomitusperhevalmennus.

Hae meille tuki- tai lomitusperheeksi

Voit hakeutua meille tuki- tai lomitusperheeksi täyttämällä tietosi oheiseen lomakkeeseen. Lomakkeen lähettäminen ei sido vielä mihinkään, mutta sen saatuamme voimme olla teihin yhteydessä ja sopia yhdessä, miten asiassa etenemme. Voit olla yhteydessä myös suoraan tukiperhekoordinaattorimme ja kysyä lisää. Odotamme yhteydenottoasi!

Tukiperhekoordinaattori Hanna Marjamäki hanna.marjamaki(at)perhehoitokumppanit.fi050 577 8952

    Oletko kiinnostunut*
    SijaisperhetoiminnastaTuki- tai lomitusperhetoiminnastaMolemmista

    Oletko yli 25-vuotias?*
    KylläEi