Tarinamme

Haluamme mahdollistaa perhesijoituksen myös lapsille, joilla on erityisiä haasteita ja joiden hoitoon perhehoitaja tarvitsee vahvempaa tukea.

Perhehoitokumppanit (PKS) on perustettu Suomeen vuonna 2008 ensimmäisenä yksityisenä perhehoidontuottajana. Olemme osa suomalaista Avosylin yhtymää, joka tarjoaa laadukkaan palvelujatkumon sosiaalihuollon palveluista lastensuojelun vahvasti tuettuun perhehoitoon.

Nykyään PKS toimii lähes kaikkialla Suomessa ja saamme kunnilta säännöllisesti hyvää palautetta sekä laadukkaasta työstämme että hyvistä perhehoitajistamme. Perhehoitajien tarve ja kunnista tulevien sijoituspyyntöjen määrä kasvaa kuitenkin vuosi vuodelta. Voidaksemme vastata kasvavaan tarpeeseen tarvitsemme eripuolille Suomea perhehoitajia eri ikäisille lapsille.

Tarinamme alkoi vuonna 1994 Britanniassa sosiaalityöntekijän ja sijaisvanhemman sinnikkyydestä puolustaa sijoitettavan lapsen oikeutta perhehoitoon laitoshoidon sijasta. Nämä ihmiset jakoivat saman vision: he halusivat mahdollistaa perhesijoituksen myös niille lapsille, joilla oli erityisiä haasteita ja joiden hoitoon ja huolenpitoon perhehoitaja tarvitsi vahvempaa tukea. Kaikki alkoi yhden lapsen perhehoidon mahdollistamisesta. Ensiksi he halusivat tehdä työnsä eri tavalla ja haastaa toimintaympäristöään – lopulta muuttaa maailmaa.

PKS perustettiin aikoinaan Suomeen sosiaalisella investoinnilla ja Neljä Astetta sekä Pallo-kodit liitettiin myöhemmin kokonaisuuteen täydentämään laadukkaiden palveluiden kokonaisuutta, josta muodostuu Avosylin yhtymä. Yhtymä on ollut monessa mielessä lastensuojelun edelläkävijä ja kehittäjä. Yhtymä haluaa jatkaa määrätietoista työtään suomalaisen lastensuojelun kehittämiseksi omistajavaihdoksen jälkeen.

Avosylin yhtymän työ turvallisen ja rakastavan lapsuuden puolesta on jatkunut vuoden 2023 lokakuusta alkaen suomalaisomistuksessa. Avosylin yhtymän johtoryhmä, uusien hallitusjäsenten kanssa, osti koko yhtymän mukaan lukien sen tytäryhtiöt Perhehoitokumppanit Suomessa Oy (PKS), Neljä Astetta Oy ja Pallo-kodit. Toimitusjohtaja Tiia Perämaa, talous- ja henkilöstöjohtaja Kimmo Toppari, avopalveluiden johtaja Toni Sipiläinen ja sijaishuoltopalveluiden johtaja Katja Halonen ovat pitkäaikaisia Avosylin yhtymän työntekijöitä, joilla on jokaisella yli 20 vuoden työkokemus lastensuojelusta.

Lue lisää: www.avosylin.fi